Realisaties - hoe we woningen helpen verduurzamen

Warmtepompen lucht/lucht - Koelen én verwarmen

Warmtepomp lucht/lucht - LG Single Split 3,5kW

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis.

Resultaat - Supersnelle installatie, LG DUALCOOL -  de ideale prijs/kwaliteit combinatie, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking, heerlijk vertoeven in de living in alle seizoenen, zeker in de zomer.

Warmtepomp lucht/lucht zonder buitenunit - Aircoheater 2.0 Mini 

Uitdaging - Onze klant wil graag de slaapkamers van de kinderen aangenaam koel hebben in de zomer, zodat iedereen goed kan slapen. In de recente woning was het esthetische aspect ook erg belangrijk en wilde ze liever geen buitenunits rondom het huis of tegen de gevel hebben. Er was ook een wens om op termijn de andere leefruimtes van airco te voorzien.

Oplossing - We stelden de Aircoheater 2.0 Mini voor, een vaste lucht/lucht warmtepomp zonder buitenunit die zowel krachtig als prachtig is. Bovendien biedt het werken met deze individuele units de mogelijkheid om telkens een andere ruimte bij te gaan verwarmen of verkoelen op eigen tempo, zonder bijvoorbeeld al een overgedimensioneerde buitenunit te hebben, of om teveel investeringskosten in één keer.  

Resultaat - Supersnelle installatie voor een ideale prijs/kwaliteit combinatie, snel geregeld, zorgzame en nette afwerking, snelle verkoeling in de slaapkamer van de dochter. Zeer tevreden klant!

Warmtepomp lucht/lucht zonder buitenunit - Aircoheater 2.0 

Uitdaging - Onze klant wou graag zijn zolderruimte, die ingericht is als bureau/werkruimte, aangenaam hebben in de zomer. Deze zomer was het er écht te warm om zoch goed te kunnen concentreren. In zijn recente woning is het esthetische aspect ook belangrijk en wilde de eigenaar liefst geen buitenunit tegen de gevel hebben. 

Oplossing - We stelden de Aircoheater 2.0 voor, een vaste lucht/lucht warmtepomp zonder buitenunit die zowel krachtig als esthetisch zeer verfijnd is. Het is de ideale vervanger van een single split unit op plaatsen waar een buitenunit moeilijk is (op 12 meter hoogte had een installatie langs buitenaf veel complexer geweest). Voor de perfecte afwerking, kozen we voor een op maat gemaakte mal om de unit zo perfect te kunnen monteren.

Resultaat - Supersnelle installatie voor een ideale prijs/kwaliteit combinatie, snel geregeld, zorgzame en nette afwerking, snelle verkoeling in de bureauruimte. Zeer tevreden klant! En ook in de winter een ideale manier om te verwarmen, zonder gas.

Warmtepomp lucht/lucht - LG Single Split 5kW

Uitdaging - Onze klant wou graag zijn leefruimte met veranda goedkoper kunnen verwarmen in de winter en beschermen tegen oververhitting in de zomer. Sinds er recent zonnepanelen werden geïnstalleerd, leek een warmtepomp lucht/lucht wel een mogelijke oplossing. 

Oplossing - We stelden een LG lucht/lucht warmtepomp voor van 5kW. De installatie was iets complexer omdat men de buitenunit onder het terras wou plaatsen en de binnenunit niet kon geplaatst worden op de initieel voorziene plaats. Hierdoor moesten de buizen en bekabeling langs een erg moeilijk traject geplaatst worden.

Resultaat - Vlotte installatie, snel geregeld, directe verkoeling of verwarming in de leefruimte. Een ideale manier om te verwarmen, zonder gas.

Warmtepomp lucht/lucht - LG Single Split 5kW Air Purification

Uitdaging - Onze klant wou graag zijn atelier op een efficiënte manier kunnen koelen én verwarmen. 

Oplossing - We stelden een LG lucht/lucht warmtepomp voor van 5kW, aangevuld met luchtzuivering om het binnenklimaat extra te kunnen zuiveren. 

Resultaat - Vlotte installatie, snel geregeld, met directe verkoeling of verwarming in de leefruimte. Een ideale manier om te koelen of verwarmen op een ietwat meer afgelegen plaats, zonder gas of nood aan waterleidingen en radiatoren.

ONDERHOUD Warmtepomp lucht/lucht - Mitsubishi Electric Multi Split 

Uitdaging - Bij een bezoek aan onze bank, stelden we vast dat er een probleem was met een van de binnenunits. Het ging om een storend bromgeluid dat met zeker intervallen regelmatig voorkwam en erg storend was wanneer de kantoormedewerker klanten moest ontvangen. Een professionele installatiefirma keek het kort na, maar zonder grondige reiniging of inspectie van de unit. 

Oplossing - Ik besloot direct de handen uit de mouwen te steken en op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Al snel kon ik de oorzaak vaststellen en het systeem reinigen. Op nog geen 10 minuten was het probleem verholpen en kon men terug met een gerust hart mensen in het lokaal ontvangen.

Resultaat - Tevreden eigenaar, de erg kwalitatieve airconditioning werkt weer optimaal - had heel hard een grondige reiniging van een onderdeel nodig en wij... we hebben spontaan een onderhoudscontract kunnen aanbieden en hebben direct onze toegevoegde waarde in de praktijk kunnen brengen.

Elektrische verwarming

Zuinige elektrische radiator met ventilo - 500W+1000W - Thermor Allure 3

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis.

Resultaat - Supersnelle installatie, knappe handdoekdroger die snel de badkamer verwarmt op een energiezuinige manier, vlotte communicatie, zorgzame en nette afwerking

Wanneer je koelt of verwarmt met een warmtepomp, bekijk je best of energie zélf opwekken via zonne-energie een optie is

Wat onze klanten over ons zeggen

Heerlijk, zo'n Aircoheater. Het is hier direct lekker koel, de unit is erg stil en ziet er nog eens knap uit ook!

En ik kan er ook nog eens mee verwarmen wanneer het hier fris wordt op zolder, zonder dat ik het hele huis moet verwarmen - dat is perfect!

David M.

De Aircoheater werkt écht heel stil. Het is hier in geen tijd lekker koel en dat allemaal zonder zo'n lelijke buitenunit aan mijn gevel.

Ik ben fan en wil graag snel ook Aircoheaters op de kamer van mijn zoon en in de living.

Apdil is bovendien een erg zorgzame installateur die punctueel, keurig en verzorgd werkt. Een plezier om mee samen te werken.
Katia C.

Back to our roots ...

Omdat we ook graag mensen bijstaan met meer courante problemen of installaties, hebben we hieronder een aantal realisaties vermeld waarbij we onze jarenlange ervaring met sanitair en verwarming konden gebruiken.

Heb je interesse, stel gerust je vragen en we zullen zien hoe we kunnen helpen!