Zonnepanelen - duurzaam zélf je energie opwekken

Installaties met micro-omvormers

6,4kW geïnstalleerd vermogen / 14 panelen met APSystems micro-omvormers

Uitdaging - Deze woning werd recent gerenoveerd. De klant wou graag een zonne-installatie die het eigen verbruik dekte (2 personen) en die ook een deel van het verbruik van de elektrische wagen kon opwekken. Mogeljiks zou er op een later moment nog een uitbreiding komen. Het geheel moest esthetisch mooi ogen - full black, perfect pas en discreet geplaatst.

Oplossing - We installeerden 14 zonnepanelen welke 70% van het geschatte verbruik zou kunnen afdekken (incl. full elektrische jeep). We werkten met micro-omvormers om de opbrengst te optimaliseren (+15%) en om later makkelijk nog te kunnen uitbreiden. Knappe installatie die perfect werd uitgebalanceerd. Zelfs kabelgoten werden zo subtiel mogelijk, compleet met uitlijning geplaatst. Via een monitoringsysteem kan de productie per 2 panelen in real time gevolgd worden door de klant en door ons.

Resultaat - Snelle installatie (binnen 2 weken), keuze voor een duurzaam systeem (garantie 20 jaar op de omvormers) dat makkelijk kan uitgebreid worden.

Zonnegenerator - 16 zonnepanelen, 6,5kWp Oost-West opstelling

Uitdaging - Onze klant wou zijn woning verduurzamen en zijn eigen energie produceren met de wens om te besparen op energiekosten.

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator in oost-west opstelling met 8 panelen aan elke zijde, met een monofase string omvormer van 5kW.

Resultaat - Snelle installatie (binnen 2 weken), kwalitatieve materialen, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking (alle kabels netjes in kabelgoten, bekabeling voor dakdoorvoer netjes met uitgeslepen gleufje in de dakpannen, alle kabels netjes vastgezet met kabelbinders, rails net afgewerkt)... nauwelijks nog energie-afname van het net.

Zonnegenerator - 10 panelen 3,8kWp Zuid opstelling

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis. De zonnegenerator omvat 10 panelen gekoppeld aan een driefase string omvormer van 4kW.

Resultaat - Supersnelle installatie (binnen 3 weken), keuze voor kwalitatieve materialen, oppervlakte maximaal benut, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking (alle kabels netjes in kabelgoten, bekabeling via de kruipkelder naar technische ruimte - geen shortcuts, alle kabels netjes vastgezet met kabelbinders, rails net afgewerkt).

Zonnepanelen, micro-omvormers en thuisbatterij - 24 panelen, 10kWp en 10kW opslag, Zuidwest oriëntatie

Uitdaging - De bewoners wilden graag zelf groene energie produceren en deze energie dag en nacht kunnen gebruiken. Ze wilden hun installatie dimensioneren met het oog op toekomstig meerverbruik door elektrische wagens en ook de oppervlakte die beschikbaar was maximaal benutten.
De achterzijde van de woonst was moeilijk bereikbaar en dus kozen we voor een stelling als meest veilige oplossing om te werken.

Oplossing - We kozen voor een opstelling met 24 zonnepanelen perfect rond de dakramen gelegd, samen goed voor 10kWp aan vermogen.
Voor de thuisbatterij werd een model gekozen met 10kW opslagcapaciteit en extreem lange levensduur (30 jaar). Het innovatieve Esdec dakmontage systeem werd toegepast.

Resultaat - Hoogkwalitatieve materialen die perfect hun doel kunnen realiseren, hoge opbrengst die de verwachtingen overtreft (met tot 60kW geproduceerd per dag), zorgzame en nette afwerking (met o.m. railsysteem volledig ingewerkt in de dakpannen)

Zonnepanelen, micro-omvormers waarvan deel op aluminium afdak - 10 panelen, 4kWp, West oriëntatie

Uitdaging - Deze woning is een oude charmewoning. De klant wou graag een zonne-installatie die het eigen verbruik maximaal dekte (2 personen) en die vooral subtiel was (geplaatst aan de tuinzijde). Mogeljiks zou er op een later moment nog een uitbreiding komen. Het geheel moest efficiënt zijn en esthetisch mooi ogen.

Oplossing - We installeerden 10 zonnepanelen welke 90-100% van het geschatte verbruik zou kunnen afdekken (inclusief de nieuw geplaatste warmtepompboiler). We werkten met micro-omvormers om de opbrengst te optimaliseren (+15%) en om later makkelijk nog te kunnen uitbreiden.
Via een monitoringsysteem kan de productie per 2 panelen in real time gevolgd worden door de klant en door ons.

Resultaat - Volledige opwekking van het eigen energieverbruik door de geplaatste installatie én keuze voor een duurzaam en uitbreidbaar systeem (garantie 20 jaar op de omvormers en 25 jaar performantiegarantie op de panelen).

Zonnepanelen, micro-omvormers op natuurleien - 12 panelen, 5kWp, Oost-West oriëntatie

Uitdaging - Deze woning is een iets oudere woning met natuurleien dak. De klant wou graag een zonne-installatie die het eigen verbruik maximaal dekte (2 personen) en die vooral voldoende zon kon vangen, omwille van de bomen rond de woning.

Oplossing - We installeerden 12 zonnepanelen welke het geschatte verbruik volledig zou kunnen afdekken (inclusief de nieuw geplaatste warmtepompboiler). We werkten met micro-omvormers om de opbrengst te optimaliseren (+15%) en om later eventueel nog te kunnen uitbreiden.
Via een monitoringsysteem kan de productie per 2 panelen in real time gevolgd worden door de klant en door ons.

Resultaat - Volledige opwekking van het eigen energieverbruik door de geplaatste installatie én keuze voor een duurzaam en uitbreidbaar systeem (garantie 20 jaar op de omvormers en 25 jaar performantiegarantie op de panelen).

Wat onze klanten over ons zeggen

Bedankt voor de snelle installatie van onze zonnepanelen!

Ik wil graag mijn oprechte waardering uiten voor de uitstekende installatie van onze zonnepanelen door het team van The Comfy Company. Vanaf het eerste contact tot de voltooiing van het project was de service prima in orde.

Het installatieteam was professioneel, toegewijd en zeer vriendelijk. Ze namen de tijd om ons te adviseren over de meest geschikte installatie-opties en beantwoordden al onze vragen geduldig en grondig. 

Het installatieproces verliep vlot en efficiënt, volgens de afgesproken timing.

Dank aan het hele team van The Comfy Company voor het leveren van een uitstekende service en het transformeren van ons huis met de installatie van de pelletkachel. We zijn zeer tevreden klanten!
Yves L.

Pelletkachel brandende pellet installatie