Realisaties - hoe we woningen helpen verduurzamen

Waterontharders en drinkwatersystemen - zacht drinkwater, geen kalk meer

Centraal Drinkwatersysteem - lekker en vers drinkwater uit elke kraan in huis

Uitdaging - Deze woning werd in 2010 nieuw gebouwd en werd direct voorzien van een waterontharder. Ondertussen werd er wel nog altijd flessenwater aangekocht om te drinken - zowel plastieken flessen als glazen flessen. De bewoners wilden geen drinkwater meer uit de winkel aankopen - geen gesleur meer met zware sixpacks water - en hun milieu-impact verminderen, zonder te moeten inboeten aan smaak en zuiverheid. 

Oplossing - We kozen voor een centraal drinkwatersysteem, geïnstalleerd direct voor de waterontharder. Zo heeft men overal in huis lekker drinkwater uit de kraan.

Resultaat - Supersnelle installatie (binnen 3 dagen), keuze voor een duurzaam systeem (levensduur >20 jaar of 3000 kubieke meter), nette afwerking

Trio d'eau - Totale waterzuivering voor thuis - zacht en zuiver drinkwater overal in huis

Uitdaging - Deze woning werd in 2022 nieuw gebouwd en de eigenaar wou graag alle leidingen en toestellen beschermen tegen kalk. De klant wou graag overal in de woning genieten van heerlijk zuiver water.

Oplossing - We stelden trio d'eau voor - een combinatie van een centraal drinkwatersysteem, een waterontharder en partikelfilter. Allemaal te plaatsen in een erg kleine kast voor nutsvoorzieningen. We kozen voor de meest compacte versie.

Resultaat - Snelle installatie, keuze voor een duurzaam combinatiesysteem (levensduur >20 jaar of 3000 kubieke meter), nette afwerking.

FOTO'S VAN DE INSTALLATIE ON SITE VOLGEN NOG

Waterontharder, drinkwatersysteem en micropartikelfilter - Gezinnen

Uitdaging - Kalkaanslag in leidingen en op kraanwerk. Het water uit de kraan is niet lekker en zuiver genoeg om met een gerust gemoed aan de kindjes te geven. Toestellen zoals boiler en verwarmingsketel zijn einde levensduur door vele kalk.

Oplossing - Eenvoudige niet-elektrische ontharder voor een gezin van 1-8 personen, aangevuld met een drinkwatersysteem dat zeker 30 jaar meegaat en een aluminium micropartikelfilter die je makkelijk reinigt. Elk onderdeel van het systeem is compact en werkt zonder elektriciteit of internet. Alle producten werden ontwikkeld en geproduceerd in België. Enige ontharder op de markt in België met KIWA certificaat.

Resultaat - Erg compact systeem, perfect zacht drinkwater overal in huis

Waterontharder - DEMO Commercieel

Uitdaging - Installatie-componenten voor industriële/commerciële toepassingen - wens om over te schakelen op zacht water, voornamelijk om leidingen en toestellen te vrijwaren van kalkaanslag

Oplossing - Eenvoudig niet-elektrische ontharder (DEMO) - deze zwarte gevlochten modules bevatten de harsen en worden op basis van uw noden ingeregeld in blokken van 2/4/6/8/10

Resultaat - Zuinig en efficiënt systeem, perfect afgestemd op de gebruikspieken en -volumes van uw onderneming

Pelletkachels - Gezellige warmte

Pelletkachel - Vrijstaand model 6kW (Palazzetti Melita) met dubbelwandige zwarte schouw

Uitdaging - De bewoners van deze vrijstaande woning wilden graag genieten van heerlijke warmte in de winter en het tussenseizoen op een duurzame manier. Ook wilden ze graag een alternatieve bron van verwarming hebben in geval van plotse fluctuaties in de energieprijzen.

Oplossing - Samen bekeken we enkele opties en kozen voor een geavanceerde pelletkachel van Palazzetti, model Melita. De keuze voor dit model was gebaseerd op een prachtig statig design, superieure afwerkingsmaterialen, mogelijkheid om de ventilator uit te zetten en puur te genieten van de stralingswarmte, de technische ondersteuning en dienst-na-verkoop.

Resultaat - Gedetailleerde uitleg en gepassioneerde briefing door ons team, snelle installatie (2 weken in de lente), vlotte communicatie, nette afwerking, prachtig vlammenspel, fluisterstille werking, prominente plaats in de living en heerlijke warmte met een druk op de knop.

Pelletkachel - Smal model 6kW

Uitdaging - De bewoonster van dit appartement wou graag genieten van heerlijke warmte in huis, waarbij ze voornamelijk in de leefruimte vertoeft. Ze had een houtkachel die ze echter zelf niet kon en durfde aansteken. Ze genoot wel altijd van die warmte en het vlammenspel. De installatie diende te gebeuren op een eerste verdiep, met een draaitrap, aan te sluiten op een bestaande schouw.

Oplossing - Samen bekeken we enkele opties voor pelletkachels en kozen een slim model dat door zijn smalle formaat perfect paste op het stenen opstapje en door zijn zekere breedte ook direct een duidelijke plaats innam in de leefruimte. Om de installatie mogelijk te maken, demonteerden we de hele kachel om hem zo veilig boven te kunnen krijgen.

Resultaat - Snelle installatie (3 weken in de winter), nette afwerking, mooi vlammenspel, gemakkelijk in gebruik en heerlijke warmte met een druk op de knop.

Warmtepompen lucht/lucht - Koelen én verwarmen

Warmtepomp lucht/lucht - LG Single Split 3,5kW

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis.

Resultaat - Supersnelle installatie, LG DUALCOOL -  de ideale prijs/kwaliteit combinatie, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking, heerlijk vertoeven in de living in alle seizoenen, zeker in de zomer.

Warmtepomp lucht/lucht zonder buitenunit - Aircoheater 2.0 Mini 

Uitdaging - Onze klant wil graag de slaapkamers van de kinderen aangenaam koel hebben in de zomer, zodat iedereen goed kan slapen. In de recente woning was het esthetische aspect ook erg belangrijk en wilde ze liever geen buitenunits rondom het huis of tegen de gevel hebben. Er was ook een wens om op termijn de andere leefruimtes van airco te voorzien.

Oplossing - We stelden de Aircoheater 2.0 Mini voor, een vaste lucht/lucht warmtepomp zonder buitenunit die zowel krachtig als prachtig is. Bovendien biedt het werken met deze individuele units de mogelijkheid om telkens een andere ruimte bij te gaan verwarmen of verkoelen op eigen tempo, zonder bijvoorbeeld al een overgedimensioneerde buitenunit te hebben, of om teveel investeringskosten in één keer.  

Resultaat - Supersnelle installatie voor een ideale prijs/kwaliteit combinatie, snel geregeld, zorgzame en nette afwerking, snelle verkoeling in de slaapkamer van de dochter. Zeer tevreden klant!

Warmtepomp lucht/lucht zonder buitenunit - Aircoheater 2.0 

Uitdaging - Onze klant wou graag zijn zolderruimte, die ingericht is als bureau/werkruimte, aangenaam hebben in de zomer. Deze zomer was het er écht te warm om zoch goed te kunnen concentreren. In zijn recente woning is het esthetische aspect ook belangrijk en wilde de eigenaar liefst geen buitenunit tegen de gevel hebben. 

Oplossing - We stelden de Aircoheater 2.0 voor, een vaste lucht/lucht warmtepomp zonder buitenunit die zowel krachtig als esthetisch zeer verfijnd is. Het is de ideale vervanger van een single split unit op plaatsen waar een buitenunit moeilijk is (op 12 meter hoogte had een installatie langs buitenaf veel complexer geweest). Voor de perfecte afwerking, kozen we voor een op maat gemaakte mal om de unit zo perfect te kunnen monteren.

Resultaat - Supersnelle installatie voor een ideale prijs/kwaliteit combinatie, snel geregeld, zorgzame en nette afwerking, snelle verkoeling in de bureauruimte. Zeer tevreden klant! En ook in de winter een ideale manier om te verwarmen, zonder gas.

Warmtepomp lucht/lucht - LG Single Split 5kW

Uitdaging - Onze klant wou graag zijn leefruimte met veranda goedkoper kunnen verwarmen in de winter en beschermen tegen oververhitting in de zomer. Sinds er recent zonnepanelen werden geïnstalleerd, leek een warmtepomp lucht/lucht wel een mogelijke oplossing. 

Oplossing - We stelden een LG lucht/lucht warmtepomp voor van 5kW. De installatie was iets complexer omdat men de buitenunit onder het terras wou plaatsen en de binnenunit niet kon geplaatst worden op de initieel voorziene plaats. Hierdoor moesten de buizen en bekabeling langs een erg moeilijk traject geplaatst worden.

Resultaat - Vlotte installatie, snel geregeld, directe verkoeling of verwarming in de leefruimte. Een ideale manier om te verwarmen, zonder gas.

ONDERHOUD Warmtepomp lucht/lucht - Mitsubishi Electric Multi Split 

Uitdaging - Bij een bezoek aan onze bank, stelden we vast dat er een probleem was met een van de binnenunits. Het ging om een storend bromgeluid dat met zeker intervallen regelmatig voorkwam en erg storend was wanneer de kantoormedewerker klanten moest ontvangen. Een professionele installatiefirma keek het kort na, maar zonder grondige reiniging of inspectie van de unit. 

Oplossing - Ik besloot direct de handen uit de mouwen te steken en op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Al snel kon ik de oorzaak vaststellen en het systeem reinigen. Op nog geen 10 minuten was het probleem verholpen en kon men terug met een gerust hart mensen in het lokaal ontvangen.

Resultaat - Tevreden eigenaar, de erg kwalitatieve airconditioning werkt weer optimaal - had heel hard een grondige reiniging van een onderdeel nodig en wij... we hebben spontaan een onderhoudscontract kunnen aanbieden en hebben direct onze toegevoegde waarde in de praktijk kunnen brengen.

Elektrische verwarming

Zuinige elektrische radiator met ventilo - 500W+1000W - Thermor Allure 3

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis.

Resultaat - Supersnelle installatie, knappe handdoekdroger die snel de badkamer verwarmt op een energiezuinige manier, vlotte communicatie, zorgzame en nette afwerking

Zonne-energie

Zonnegenerator - 16 zonnepanelen, 6,5kWp Oost-West opstelling

Uitdaging - Onze klant wou zijn woning verduurzamen en zijn eigen energie produceren met de wens om te besparen op energiekosten.

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator in oost-west opstelling met 8 panelen aan elke zijde, met een monofase string omvormer van 5kW.

Resultaat - Snelle installatie (binnen 2 weken), kwalitatieve materialen, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking (alle kabels netjes in kabelgoten, bekabeling voor dakdoorvoer netjes met uitgeslepen gleufje in de dakpannen, alle kabels netjes vastgezet met kabelbinders, rails net afgewerkt)... nauwelijks nog energie-afname van het net.

Zonnegenerator - 10 panelen 3,8kWp Zuid opstelling

Uitdaging - Onze klant wou zijn appartement verduurzamen, met de huidige context van  een bestaande mazoutinstallatie voor verwarming en sanitair warm water. De oplossing moest budgetvriendelijk zijn. 

Oplossing - We kozen voor een zonnegenerator op de carport, voor verwarmen en verkoelen een lucht/lucht warmtepomp in de living en een extra radiator met ventilatie voor in de badkamer. We overliepen meerdere opties samen met de klant en kwamen tot deze opstelling als beste compromis. De zonnegenerator omvat 10 panelen gekoppeld aan een driefase string omvormer van 4kW.

Resultaat - Supersnelle installatie (binnen 3 weken), keuze voor kwalitatieve materialen, oppervlakte maximaal benut, vlotte communicatie en updates, zorgzame en nette afwerking (alle kabels netjes in kabelgoten, bekabeling via de kruipkelder naar technische ruimte - geen shortcuts, alle kabels netjes vastgezet met kabelbinders, rails net afgewerkt).

Zonnepanelen, micro-omvormers en thuisbatterij - 24 panelen, 10kWp en 10kW opslag, Zuidwest oriëntatie

Uitdaging - De bewoners wilden graag zelf groene energie produceren en deze energie dag en nacht kunnen gebruiken. Ze wilden hun installatie dimensioneren met het oog op toekomstig meerverbruik door elektrische wagens en ook de oppervlakte die beschikbaar was maximaal benutten.
De achterzijde van de woonst was moeilijk bereikbaar en dus kozen we voor een stelling als meest veilige oplossing om te werken.

Oplossing - We kozen voor een opstelling met 24 zonnepanelen perfect rond de dakramen gelegd, samen goed voor 10kWp aan vermogen.
Voor de thuisbatterij werd een model gekozen met 10kW opslagcapaciteit en extreem lange levensduur (30 jaar). Het innovatieve Esdec dakmontage systeem werd toegepast.

Resultaat - Hoogkwalitatieve materialen die perfect hun doel kunnen realiseren, hoge opbrengst die de verwachtingen overtreft (met tot 60kW geproduceerd per dag), zorgzame en nette afwerking (met o.m. railsysteem volledig ingewerkt in de dakpannen)

Warmtepompboilers

Vliegenramen en hordeuren 

Rolluiken

Wat onze klanten over ons zeggen

Bedankt voor de snelle installatie van onze pelletkachel!

Ik wil graag mijn oprechte waardering uiten voor de uitstekende installatie van onze pelletkachel door het team van The Comfy Company. Vanaf het eerste contact tot de voltooiing van het project was de service ongeëvenaard en de resultaten overtroffen onze verwachtingen - prima kwaliteit, robuust model met tal van opties, snelle warmte, prachtig vlammenspel... you name it.

Het installatieteam was professioneel, toegewijd en zeer vriendelijk. Ze namen de tijd om ons te adviseren over het meest geschikte merk en model pelletkachel voor ons en beantwoordden al onze vragen geduldig en grondig. Hun aandacht voor detail was bewonderenswaardig, en ze werkten nauwgezet om ervoor te zorgen dat de installatie tot in de puntjes werd uitgevoerd.

Het installatieproces verliep vlot en efficiënt, volgens de afgesproken timing. Ze hielpen met de eerste testrun van de kachel en stelden voor ons te helpen met de programmatie als we dat zouden wensen. Ze zorgden ervoor dat alles netjes en opgeruimd werd achtergelaten, wat we zeker konden waarderen.

Sinds de installatie hebben we echt kunnen genieten van de vele voordelen van onze pelletkachel. Het biedt niet alleen een gezellige en warme sfeer in ons huis, maar ook een efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsoplossing. We kijken uit naar de verlaging van onze energiekosten. 

Ik wil The Comfy Company ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare installatiepartner voor pelletkachels. Hun toewijding aan kwaliteit, klantenservice en vakmanschap is van het soort dat je niet veel meer vindt - duidelijke informatie, eerlijke feedback, gedreven team en kwaliteit. Dankzij hen hebben we een investering gedaan die ons comfort en waarde in ons huis heeft verhoogd.

Dank aan het hele team van The Comfy Company voor het leveren van een uitstekende service en het transformeren van ons huis met de installatie van de pelletkachel. We zijn zeer tevreden klanten!
Yves L.

Pelletkachel brandende pellet installatie

Heerlijk, zo'n Aircoheater. Het is hier direct lekker koel, de unit is erg stil en ziet er nog eens knap uit ook!

En ik kan er ook nog eens mee verwarmen wanneer het hier fris wordt op zolder, zonder dat ik het hele huis moet verwarmen - dat is perfect!

David M.

De Aircoheater werkt écht heel stil. Het is hier in geen tijd lekker koel en dat allemaal zonder zo'n lelijke buitenunit aan mijn gevel.

Ik ben fan en wil graag snel ook Aircoheaters op de kamer van mijn zoon en in de living.

Apdil is bovendien een erg zorgzame installateur die punctueel, keurig en verzorgd werkt. Een plezier om mee samen te werken.
Katia C.

Back to our roots ...

Omdat we ook graag mensen bijstaan met meer courante problemen of installaties, hebben we hieronder een aantal realisaties vermeld waarbij we onze jarenlange ervaring met sanitair en verwarming konden gebruiken.

Heb je interesse, stel gerust je vragen en we zullen zien hoe we kunnen helpen!