Pelletkachels en -ketels - aangenaam duurzaam verwarmen

Vrijstaande pelletkachels

Pelletkachel - Vrijstaand model 6kW (Palazzetti Melita) met dubbelwandige zwarte schouw

Uitdaging - De bewoners van deze vrijstaande woning wilden graag genieten van heerlijke warmte in de winter en het tussenseizoen op een duurzame manier. Ook wilden ze graag een alternatieve bron van verwarming hebben in geval van plotse fluctuaties in de energieprijzen.

Oplossing - Samen bekeken we enkele opties en kozen voor een geavanceerde pelletkachel van Palazzetti, model Melita. De keuze voor dit model was gebaseerd op een prachtig statig design, superieure afwerkingsmaterialen, mogelijkheid om de ventilator uit te zetten en puur te genieten van de stralingswarmte, de technische ondersteuning en dienst-na-verkoop.

Resultaat - Gedetailleerde uitleg en gepassioneerde briefing door ons team, snelle installatie (2 weken in de lente), vlotte communicatie, nette afwerking, prachtig vlammenspel, fluisterstille werking, prominente plaats in de living en heerlijke warmte met een druk op de knop.

Pelletkachel - Smal model 6kW (Foco Slim)

Uitdaging - De bewoonster van dit appartement wou graag genieten van heerlijke warmte in huis, waarbij ze voornamelijk in de leefruimte vertoeft. Ze had een houtkachel die ze echter zelf niet kon en durfde aansteken. Ze genoot wel altijd van die warmte en het vlammenspel. De installatie diende te gebeuren op een eerste verdiep, met een draaitrap, aan te sluiten op een bestaande schouw.

Oplossing - Samen bekeken we enkele opties voor pelletkachels en kozen een slim model dat door zijn smalle formaat perfect paste op het stenen opstapje en door zijn zekere breedte ook direct een duidelijke plaats innam in de leefruimte. Om de installatie mogelijk te maken, demonteerden we de hele kachel om hem zo veilig boven te kunnen krijgen.

Resultaat - Gemakkelijk in gebruik en heerlijke warmte met een druk op de knop, snelle installatie (binnen 3 weken in de winter), nette afwerking, mooi vlammenspel.

Pelletkachel - Vrijstaand vierkant model 8kW (Palazzetti Lia 8kW met concentrische rookgasfavoer)

Uitdaging - De bewoners van deze bel-etage wilden graag goedkoper verwarmen, zonder al te veel structurele werken. De bestaande schouw werd bij een recente renovatie van de leefruimte weggehaald, waardoor er een oplossing diende gezocht te worden voor de rookgassen die efficiënt en kostenbewust was.

Oplossing - De klant koos voor de Lia van Palazzetti, een kachel die perfect stil kan werken, maar evengoed met zijn krachtige ventilator de hele ruimte en de gang en bovengelegen slaapkamers kon verwarmen. De vlam werd geoptimaliseerd door een gedetailleerde afstelling via een computerprogramma - zo kan de ideale verhouding van zuurstof en ventilatie geregeld worden om zo een perfecte vlam te krijgen en de kachel zo optimaal te laten verbruiken.

Resultaat - Gemakkelijk in gebruik en heerlijke warmte met een druk op de knop, nette afwerking, mooi vlammenspel én dit alles zonder grote structurele werken.

Pelletketels met silo

Pelletketel van 16kW met een textielsilo van 3 ton

Uitdaging - Onze klant wou zijn woning duurzaam verwarmen op een manier die ideaal paste bij zijn woning (begin jaren '70) met klassieke radiatoren en beperkte isolatie. De klant wou een systeem dat makkelijk te bedienen was, met weinig onderhoud, dat ideaal zou zijn voor op zijn oude dag. Momenteel verwarmde hij met een gasketel.

Oplossing - Een pelletketel van ÖkoFEN (Pellematic Compact), met eigen silo en vacuümpompsysteem. De silo werd gedimensioneerd op 1x jaar te moeten laten inblazen door een vrachtwagen met pellets. De ketel werkt modulerend met buitenvoeler. Een deel van de garage (1,8x2,3m) werd hiervoor vrijgemaakt. Er werd gekozen voor één van de beste systemen op de markt, ÖkoFEN - Oostenrijkse topkwaliteit, 155.000 systemen geïnstalleerd, lokale dienstverlening én met een verwachte levensduur van zeker 25 jaar.

Resultaat - Heerlijk aangename warmte overal in huis, geprogrammeerd met thermostaat. Aslade die slecht 2-3x per jaar moet geledigd worden en geen werk voor bijvullen tijdens het jaar.

Wat onze klanten over ons zeggen

Bedankt voor de snelle installatie van onze pelletkachel!

Ik wil graag mijn oprechte waardering uiten voor de uitstekende installatie van onze pelletkachel door het team van The Comfy Company. Vanaf het eerste contact tot de voltooiing van het project was de service ongeëvenaard en de resultaten overtroffen onze verwachtingen - prima kwaliteit, robuust model met tal van opties, snelle warmte, prachtig vlammenspel... you name it.

Het installatieteam was professioneel, toegewijd en zeer vriendelijk. Ze namen de tijd om ons te adviseren over het meest geschikte merk en model pelletkachel voor ons en beantwoordden al onze vragen geduldig en grondig. Hun aandacht voor detail was bewonderenswaardig, en ze werkten nauwgezet om ervoor te zorgen dat de installatie tot in de puntjes werd uitgevoerd.

Het installatieproces verliep vlot en efficiënt, volgens de afgesproken timing. Ze hielpen met de eerste testrun van de kachel en stelden voor ons te helpen met de programmatie als we dat zouden wensen. Ze zorgden ervoor dat alles netjes en opgeruimd werd achtergelaten, wat we zeker konden waarderen.

Sinds de installatie hebben we echt kunnen genieten van de vele voordelen van onze pelletkachel. Het biedt niet alleen een gezellige en warme sfeer in ons huis, maar ook een efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsoplossing. We kijken uit naar de verlaging van onze energiekosten. 

Ik wil The Comfy Company ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare installatiepartner voor pelletkachels. Hun toewijding aan kwaliteit, klantenservice en vakmanschap is van het soort dat je niet veel meer vindt - duidelijke informatie, eerlijke feedback, gedreven team en kwaliteit. Dankzij hen hebben we een investering gedaan die ons comfort en waarde in ons huis heeft verhoogd.

Dank aan het hele team van The Comfy Company voor het leveren van een uitstekende service en het transformeren van ons huis met de installatie van de pelletkachel. We zijn zeer tevreden klanten!
Yves L.

Pelletkachel brandende pellet installatie

De ketel is perfect! Het wordt snel warm in de leefruimte en ook de rest van het huis is gezellig warm. Ik hou ervan te weten dat ik bijdraag aan een duurzamere manier van leven en dat zonder aan comfort in te boeten.

We kozen voor ÖkoFEN omdat deze systemen gekend zijn als zeer degelijk, innovatief en er bijna geen onderhoud aan is.

Raymond D.B.